http://khasellu.com/
خبر:عده ای از شهروندان شهر کابل می گویند حساسیت در برابر عدد39پدیده جدید است و قبلا در این شهر سابقه ای نداشته است
اگر در افغانستان هستید و پلیت (پلاک) موتر (ماشین) شما عدد 39 دارد، درگیر درد سر جدی شده اید، این همه داستان نیست، اگر39 ساله هستید و یا شماره تماس تان عدد39 دارد و یا بدتر از همه در خانه39زندگی می کنید، بازهم درد سر دارید.
عدد 39زمانی به مشکل جدی و خبر ساز بدل شد که شماره مسلسل پلاک خودرو ها در افغانستان به جایی رسید که با عدد39شروع می شد و کسی حاضر نبود این موترها را بخرد.
شایع شده است که شماره 39نحس است و بعضی ها آن را چیزی معادل "بی ناموسی" می دانند. حساسیت در مورد شماره39 قبلا تنها در شهر هرات وجود داشت، اما حالا این باور عام شده و به کابل، مزارشریف و دیگر شهرهای افغانستان نیز رسیده است.
احمد غفور یک راننده تاکسی در کابل می گوید:" از اینکه موترم پلیت (پلاک) دارد متنفرم ، مردم خیلی طعنه می زنند." او می گوید مشکل زمانی جدی می شود که مسافر او یک خانم باشد، آنگاه بقیه راننده ها و عابران پیاده به او می گویند "نمیشه زنها را به برای ما بیاوری؟"
این راننده تاکسی می گوید او چندین بار خواسته ماشین خود را بفروشد، اما کسی حاضر نیست آنر بیشتر از نصف قیمت واقعی آن بخرد.عده ای از شهروندان شهر کابل می گویند حساسیت در برابر عدد39 پدیده جدید است و قبلا در این شهر سابقه نداشته است.نورالدین همدرد، رئیس پلیس ترافیک کابل، در این زمینه کسانی را مسئول می داند که کارشان خرید و فروش موتر است. آقای همدرد گفت "مطابق قانون ما مجبور هستیم پلیت شماره 39 را توزیع کنیم. این نادانی مردم را نشان می دهد که پی خرافات می روند و هیچ کاری مانع نخواهد شد که ما توزیع پلیت 39را متوقف کنیم. مردم مجبور هستند این شماره را قبول کنند."
این مشکل به حدی جدی شده که حالا بسیاری از کسانی که ماشین های با پلاک39داشته اند برای تبدیل پلاک شان، حاضرند رشوه نیز بدهند.
ریشه مشکل
دقیقا معلوم نیست چنین باوری ریشه در کجا دارد. عده ای می گویند عدد 39در حروف ابجد، یک واژه عربی را می سازد که معادل آن در فارسی معنی بدی دارد. عده ای هم می گویند سالها پیش مرد بدنامی که شماره ماشین و همچنین شماره خانه اش 39 بوده در شهر هرات زندگی می کرده و از آن زمان به بعد مردم نسبت به این شماره حساس شده اند.
دلیل عام شدن چنین باوری هرچه باشد اما تاثیر مستقیمی بر زندگی و کار شمار زیادی از آدمها گذاشته است. قیس یاسینی، یکی از موتر فروشان در مزارشریف می گوید، موترهایی که پلاک 39 دارند حداقل 3000 دلار از بقیه موترها ارزان تر هستند.
این مشکل برای شرکت های مخابراتی هم دردسر ساز بوده است، تا حدی که خیلی ها از پذیرفتن شماره تماسی که 39داشته باشد، خود داری می کنند.
پلیس ترافیک کابل، برای حل این مشکل از روحانیون نیز مدد جسته است. مسئولان پلیس ترافیک می گویند: "در همه کشور های اسلامی شما پلیت 39 را می بینید، حتی در قرآن سوره های وجود دارد که عدد 39 در آن است. در این مورد با ملاها هم صحبت کردیم و آنها می گویند چنین باورهایی جز خرافات چیزی نیست."
در برخی جوامع دیگر، از جمله ایران، عدد 13 نحس و نشانه بدشانسی شمرده می شود، بسیاری از مردم افغانستان نیز عدد 13را نحس می دانند، ولی این نخستین باری است که باور خاص مردم نسبت به یک "عدد" مشکلات جدی اجتماعی و اقتصادی را به بار آورده است.